My Quote

makan la sepuas puasnyer! as long as u can to be happy ^^”

Friday, September 30, 2011

Mula mula Aku kawan ngan die, lepas tu...

assalamualaikuuuum! 

helloow


ok ok go to the point
How many of uols having friendship with girl (for boy) or boy(for girl)?
angkat tangan!
because there are so many love relation started  with friendship..
right?

awak dah tengok dah citer 321 cinta??
yang tuuu boleh dijadikan contoh  how status frienship  change to in relationship in the end of the story.





  kata jason mraz pula "lucky i'm in love with my best friend''

how about you?
bertuah  ke tak?



in relationship rule mesti la nak kenal kenal dulu, nak tengok sekepala ke x, boleh ke tak sehati sejiwa.
Kalau semua tak kena. disqualified!  betol x?

sebab ade pepatah cakap lelaki dan perempuan tak boleh jadi kawan..
why girl and boy cannot be friend?
why?
1.Opposite sex
lu kolot la pikir opposite sex tak boleh jadi kawan! sekarang ni MODEN!!..adoyy Jangan la pikir macam tu sekali.. Ade sebab kenapa lelaki dan perempuan tak boleh kawan..kalau nak kawan boleh je, tapi jangan la sampai terlampau lampau sampai mata orang tak sedap memandang.  pegang sane, pegang situ, berkepit memangjang pastu  pakai baju same.. bila tanye bila korang couple..?  'eh mane adew couple, kitorang just friend jewww...'    Just friend jewww?  perlu ke sampai mcm tu? eee..... sebab tu la lelaki dan perempuan kena ada batasnya.. 

2. Not everything U can share
U can talk for general things as many as u can to her/him.. But, tak semua benda boleh cerita.. kalo asyik share feeling, emotional perasaan lain pula yang muncul,, esoknya pula keluar la status kat facebuk, yappie i'm in love with my best friend *samibil mendengar lagu lucky i'm in love with best friend
*plz dont try at home
3. Pergaulan terlalu limited
yang ni korang pikir pikir la kenapa lmited.. 
okays... heeee :D

4. Pandangan Masyarakat
sekarang nie kat malaysia ok.. kalau nampak berdua duaan hah! jaiz terus tangkap basah.. 
 pegi explain kat jaiz tu we are just friend, tengok ape tindakan die nanti ;P

5.Antara lelaki dan perempuan di tengah tengahnya ade setan
yang ni semua dah dengar time sekolah sekolah dulu kan.. ustaz dan ustazah dah bagi tau nie banyak kali..
its up to u either u want take it or leave it..


sebab ada seoarang kawan pernah bagitahu saya,
yanng ayatnya lebih kurang begini,
tiada sebab untuk lelaki dan perempuan (bukan muhrim) bergaul kecuali hal itu penting..
dengar tu, hal penting je..!  ;P

kalo swtuju tinggalkan comment tau

8 people give me StaR:

ehaminnie said...

edeh.. susah gitu if bergaul sbb benda penting!

Mirza Huda said...

tapi.. susah lah nak bergaul camtu ek??

cik fyeza said...

perempuan dan lelaki bole berkawan rapat tpi jgn terlalu keterlaluan kan . hehe ;)

uLan said...

ololo Jason Mraz.... hihihi.. back to the topic,by the way,lelaki ni byk sgt ragamnya,baik wanita juga... tetapi baik kita berhati hati... kalau nak take serious,kena take time... untuk saling kenal mengenal kan hihihi...

Awie Omar said...

Cutenyeeee blog. Anyway AWIE OMAR dah follow blog ini. TQ jugak komen kat blog sy aritu k.

SoLy SoLicious said...

depend pd individu tu sendiri..

narumi sakura said...

kalo kne tnye nape pegang2 Naru cakap-kami dah tunang -bolh x?hehe
thnks komen kat entry kite =)

http://narumiaida.blogspot.com/

hyz said...

cth benda penting, belajar berkumpulan... kalau lelaki nak bijak belajar, kn selalu bergaul n belajar bersama2 ngan pompuan.... melainkan lelaki tu dah betul2 bijak.... selain itu, kalo lelaki sama lelaki belajar, byk main dari belajar.. hek3 kan???