My Quote

makan la sepuas puasnyer! as long as u can to be happy ^^”

Monday, September 26, 2011

Kene Sumpahan berstatus 'single'

Best tak hidup single ni?
beeeeest sangat!! awww!
boleh la berangan mcm cinderella or snow white kan..
kot kot la  MR.right tu  ialah putera best betul berangan benda2 mcm ni
yang penting  bebas! mcm butterfly yg cute tu..
no jiwang  jiwang karat or jiwa kacau,,;)

wait wait, ape kene mengena dengan   Kene Sumpahan  berstatus 'single'  ??
hmmm


kisah die mcm nie
Dulu sy penah argue this question to my best friend..
whyyyyyyyy i'm being single??
because in my life tak pernah
in relationship(means serious relatioship)..
adakah aku kena sumpahan ke ni untuk memegang status single selamanya?
sumpahan???
whyyyyyyyy??
why me? AAAAaaaaaaaa
yeke?

Stop questioning why and lesson here..
to out people over there who are single mingle,
delete your thought about status single, you should be proud  of  that.
its not curse. ok?, itu bukan sumpahan.. 
kekadang bila tengok kawan2 yang sedang  in relationship rase jelous kan..?
rase nak juga couple kan.. hahaha,, jangan mcm tu
dont worry sebab bila kita jumpe MR.right kita, dowank pulak yg jelous..;)
mane la tahu kisah cinta kita akan datang lebih hebat dari kisah cinta  kat Taj Mahal tu 


Taj Mahal?? ala lambang cinta seorg suami kpd isterinya..
ala sala satu keajaiban dunia yg sangat unik kat india tu.. 
taj mahal ni wujud sbb..(dah2, xnak membebel pasal taj mahal pulak)

single tak bermaksud desperate.. mostly people choose to be single sbb x suka cinta monyet, cinta merapu, cinta main main, cinta budak budak dan seangkatan denganya.. prefer to be single

kepada single mingle kat luar sane tu, 
just  keep waiting sebab kalau ade jodoh tak ke mana..
like my mom and my dad.. btol x?
kalo sokong comment  ;)


image source: from google engine



24 people give me StaR:

AdliaFarhana said...

xsalah single,lebih2 lagi budak sekolah,jgn lah kpel time skul,menyerabukkn otak.. da perna alami,so i prefer single more better then couple..

ruby sarip said...

betul tu cik adlia.. ;)
budak zamanskg darja enam pon dah start couple.
ntah pape couple time zaman main yoyo.. haha

tieka said...

single lah best...sekurng2 ye kita xde masalah apa2 yg berkaitan dgan kapel nie..heee...

ruby sarip said...

haha.. no love no pain.. :D

syieda_joy said...

batoi tu..xsemua couple leh ke jinjang pelamin.. tapi insyaAllah...

dan xsemestinye single tu xkan kawen...insyaAllah akan ada..

^_^

ruby sarip said...

betul tu syieda ;).. suka suka

yen(toka ziizokukuto) said...

memang la ramai cakap single best,,tu sebab dah penah couple,,abes yg tak penah lansung camne,,sob sob,,

ruby sarip said...

dunt worry,u should be proud la x penah couple.. bila jumpe Miss.Right awk.. awk boleh ckp dengan bangganya 'hanya awk sorg je di hati sy,never any woman'=,='' so, just keep waiting :D

hihihi*nasihat DR.pakar single ni
keke

Ku Azhar said...

aiyoookkkk!!!!!!! hehehe...ok waaat single..xkisah la single ke couple ke :p

iyka zulaika said...

i lebih prefer single dari couple-couplean sbb single lagi best okeyhh . haha . tp jgn la smpai jd andartu . hikhik :P

sesumpahmerah said...

cuma perassan nak jer...xada ape pun kalu x couple...

Ezzattie said...

betul tu. i pon single lagi. baru 16 tahun. aku tunggu 10 tahun lagi la kot kalau nak couple2 ni ok tipu. tak ke gatai couple umur macam aku ni. hahahaha. so, keep waiting je lah.. betul tak betul tak? haha

ruby sarip said...

@ku azhar , kekeke sume ok kan..haha :P

ruby sarip said...

@iyka zulaika jangan disebut andaru.. insyaAllah ade jodoh 2

ruby sarip said...

@sesumpah merah

selalunyer couple nie sbb rase kurang kasih syg je.. kekeke

ruby sarip said...

@ezzatie
pilihan yang sangat tepat wahai adik ezzatie..! perjalanan masih jauh.. keep waiting.. cayoook! :D

Pendamba Mawar said...

single itu best..:)

ruby sarip said...

betul tu :D

HAFIZAH HAIRI said...

betul tu .
single is simple .
couple is trouble .
tp x sume mcm 2 . ;D hehe

ruby sarip said...

betul tu ;)

Terbang Bersamaku said...

betul tue sangat setuju...bial single mula lah hati terasa sepi..

~sy doakn awk cpt2 bertemu Mr Rght, jgn risau ye....(^___^)

Anonymous said...

relax, setiap orang ada jodoh masing-masing :) Allah dah cipta yang sesuai untuk kita...yang penting, perbaiki diri :)

ruby sarip said...

betul sangat tu :)

dokiStory said...

i'm single n very happy :)