My Quote

makan la sepuas puasnyer! as long as u can to be happy ^^”

Wednesday, July 4, 2012

Cara nak kuruskan Badan paling berkesan..

hello guys.. and hai hai hai sana dan sini.. hhihi



Hari ni saya nak share cara nak kuruskan badan.. kedang kadang bila dah tembam ni rasa macam rindu pula nak kuruskan badan. hmmm.. kalau saya pula, gemuk kat perut and pipi. hhuhuhu.. inilah akibatnyer bila duduk makan tido kat rumah. lepas tu nak juga kan pasang impian kurus macam taylor swift.. uuuuu



ok, ok, ok. sy tak nak membebel. hhihi..
1. ialah desiplinekan diri dan pasangkan azam yang sangat kuat nak turunkan berat badan.. jangan sekadar cakap sahaja.. itu sangat penting!..
2. pastikan apabila start pukul 7 malam tu stop MAKAN.. dont eat anything! . minum je..
3. elakkan makanan yang boleh mengemukkan .. contohnyer, cheese, McD, burger, danging.. amalkan vegetarian.. oke?
4.jangan lupa bila dah petang petang or pagi bersenan.. at least dapat amalkan cara hidup yang sihat.. 
5. kalau duduk kat rumah tu, hmmmm, korang kena juga buat ape2 aktiviti yang melibatkan pergerakan kan.. 
6. selalu minum teh herba tanpa gula.. ooo ya,, avoid from eat chocolate!.. coklat itu penyumbang kepada  gemuks!! always caution with coklat aura.. even pekedai suka letak coklat tempat meja nak bayar bil tu, plz plz plz, buat buat tak nampak je! 
7.. pakai la losyen mustajab. tak pon ape ape losyen yang membantu menguruskan badan and buang lemak.. 


kalau mals jugak nak buat semua ni.. 
beli je product 

boleh slim dalam mase 5 hari..

harga die sangat berbaloi.. hanya RM35  1 set tuuuu..
penghantaraan adalah percuma..

nak tau detail pasal product ni pegi website shopping online..

nak tahu lebih lanjut tentang product ni boleh contact direct kat ruby 0173958664  Tq!

haaa.. simple kan


Good Luck ^_^


14 people give me StaR:

Mira Kagimoto said...

nice tips ;)
diet banana also leh kurangkn bdan :D

ruby sarip said...

aik, diet banana? x penah dengar pon.. hmmmm

N i e s a said...

nak try lha ..paha saya gemok . nk kurus kan .\

Noor Azreen Ben Abon said...

wah terbaiklah..

Kuruskan Badan Sambil Makan McD?

Noor Azreen Ben Abon said...

10 tips cara kuruskan badan dengan cepat

1.Ambil Sarapan Pagi
2.Makan Perlahan-lahan
3.Minum Air Secukupnya
4.Masak Sendiri
5.Lakukan Senaman Ringan
6.Jangan Berlapar
7.Jangan Ambil Garam Berlebihan
8.Jangan Minum Minuman Bergula, Bergas, & Berkafein
9.Jangan Makan Junk Food / Makanan Ringan
10.Jangan Timbang Berat Anda Setiap Hari

Melia said...

nk kurus tanpa diet? Boleh email saya...nanti saya terangkan amelia_natasya07@yahoo.com

Ben Abon said...

cara kuruskan badan yang bagus pernah saya baca! :-)

Ikhwan Reyes said...

satu tips dan cara kuruskan badan terbaik!

Ikhwan
Program Kuruskan Badan Online PERTAMA di Malaysia

Admin said...

Ini tips untuk kuruskan perot dengan cepat dari omputih hehe http://gerentikurus.blogspot.com/2013/01/how-to-lose-stomach-weight-fast.html

revenge ain said...

nak try,, still ada lagi ke x??

ruby sarip said...

yup. masih ada lagi ^^

principessa said...

still ada lagi ke x??

nur athirah hishamuddin said...

nak try..ade lg x?

Fatimah Bt Tony said...

Perkongsian yang menarik admin. Nak kurus ni kalau tak kena langkah yang betul, protein pun ngelak nak ambik, memang ada peluang badan kurus tapi menggeleber macam orang tua..huhu

Saya ada berkongsi bagaimana vitamin semulajadi dapat membantu menguruskn badn sehingga 5-6 kg dalam masa 2-3 bulan. Untuk ibu menyusu yang nak kurus pun ada.

Http://KedaiVitaminFatimah.Wordpress.Com