My Quote

makan la sepuas puasnyer! as long as u can to be happy ^^”

Wednesday, July 11, 2012

Bila perempuan arab dicomparekan dengan perempuan melayu. haha

hahaha. Good morning all.. Di pagi Indah ni ada pula satu page ni buat saya ketawa.. hahaha.. ! hahaha.


ok ok.. just take it as fun..ok? chill ya. ^_^.. just nak share ngan korang..

tengok dulu picture ni
kuatkan kan perempuan Arab?.. waaaa, mmg solute la.. sbb kalau Malaysia Girl, sah sah la kan tak boleh angkat.. nak angkat beras pun saya kena angkat dua orang..apelagi nak angkat dengan gaya macam tu..  hohoho >_<

Apa yang saya Rasa Lucu sampai ketawa seorang diri depan lappy ni bila baca statement page ni.. 
Bila admin mengeluarkan statement..
Then isunya sekarang ni ialah mengangkat Tong Gas!

jom kita lihat apa pula perempuan Melayu kata. haha















i'm so interested dengan statement ni. Apa yang sebenarnya admin page ni nak sampaikan ialah, 
kita kena ambil pengajaran dengan perempuan Arab  ni sebab mereka tabah! and kuat! and kerana bersusah payah kat luar sana demi anak dan suami.. . sebab banyak sejarah islam , tokoh tokoh islam, pejuang pejuang islam semua dari Arab... betul tak? itu yang dia nak sampaikan.. so niat dia nak memperbanyakkan lagi pejuang pejuang islam di MALAYSIA.. haha.. aku half half la statement ni.. 50% agree, and 50% disagree ..
why? Because of this picture there will create so many story.. it will be negative and positive story.. negative nyer merekan akan cakap Islam is terrorist because no sense of humanity toward women...  see??
ade ke patut perempuan comel macam tu pergi suruh angkat tong gas yang berat tu aiyoooo.. ,, Agama lain akan cakap Islam tu kejam terhadap wanita.. hmmmmm
dah la dia kena jaga  anak,buat kerja rumah, layan suami, tong gas pun dia kena angkat..?? 
mesti korang nak cakap 'ni la pompuan melayu ! suka sangat mengungkit!'  bukan pengungkit bang oii,, tapi cuba jadi releven dan bertimbang rasa.. hmmm
positifnya.. yang macam admin page tu cakap la.. dapat melahirkan para pejuang, mujahiddin, dan sang penakluk.. kan? hahaha


Perempuan Melayu pula sibuk bekarya/berpuisi menanti bakal Imam solatku, bakal tukang bayar shoppingku...lepas tu dok tengok gambar artis kahwin kat Mekah sambil bergedik...ohhh sweetnyeee...eee bestnyer..jelaousnya....Hempuk sekali tong gas atas kepala baru hilang kesawanannya !.. bahasa dia memang agak menyusuk kalbu  la kan. sebab aku terus ketawa bila terbaca.. Berani dia perli aku!.. tapi nak buat macam mana kan. dia cakap benda betul.. tak boleh nak marah la.... haha

To me, Yang terbaik ialah Melayu juga. Aku sangat suka dengan bangsa kita. biarpun bangsa kita ni tak berape nak kuat dan besar macam orang arab tu kan.. tapi bangsa kita lembut ^_^.. that is the best things kat bangsa kita. suka bertolak ansur..  i dont mind what people talk about Malay girl. Manja? lembek? whatever.. but ,I proud  !and thankful to Allah because give me born as the Malay people. ^_^..  dan tidak emotional macam dorang tu.... we are  flexible ! yeay!  hewhewhew.. so lelaki lelaki  kat luar sane tu kalau nak kawin dengan perempuan arab yang kuat dan boleh angkat tong gas tu, dipersilakan....  Tapi kalau hmmmm.. tak jadi la nak cakap ....hehe

hahaha.. ok la .. bye bye bye
sorry if u think i'm racist but i'm not racist.. 
i like all race in this word and respect All race. !







4 people give me StaR:

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

for me, kena hentam dgn lidah/akal si bijak lebih menyakitkan dari kena hempuk dgn tong gas si gagah

nadira shahid said...

ambil yang jernih ^.^

Deanzofq said...

hgahaha. pasal taik pon mau gado ka? adehh so meleiss.. anyway good article sis.. wooohaa!! :)

mira maisara said...

haha amikkkk.. memang isu panas la nie! lelaki melayu hantar tong gas . bukan angkat tong gas. :)hantarr pon naik lori/moto tayar 3 kan?