My Quote

makan la sepuas puasnyer! as long as u can to be happy ^^”

Saturday, June 23, 2012

pesanan kepada blogger supaya blog selamat dari hacker

how do u feel when u been hacked by someone u dont know??
And all u was did is worst! :'(
the hate things when hacker changed the template and deleted your template??

i take many days to made my own template. design by my own!
Playing with code. HTML, java script at all!
damn! 
i'm not IT student, or computer student. i'm just account student. so i dont know much abt HTML, java script etc... if you want me to balance account company confirm aku boleh buat denagn pejam mata.. so easy like abc because its my field.. BUT, 
 for me to design by my own its dificult, ok? got it?
damn!

now, i dont like my template! seriously..
to hackers! wait ya. my dad want to report police.. i have all evidence..

ok. mesti korang ingat ala kena hacked. buat la baru.. copy paste je template yang free tak pun blog skin.. tukar2 sikit je HTML.
damn!
kau ingat senang?? take a time ok.. 
ok. yang blog ni aku tak berape nak kisah sangat.. aku rasa aku boleh maafkan die. and lupakan je.
BUT! bila aku bukak blog rubycraf-shopping.blogspot.com
damn! itu aku mmg tak boleh terima!
terus  aku bagi tau bapak aku terus sbb terlalu marah!

aku dah mintak secara baik dengan budak tu.. tapi die taknak bagi template tu. at least nak buat dajal biar la save template tu... aku tak tahu dia ni manusia jenis ape.. mcm kurang kasih sayang je.. ko yee forever alone pon , tak payah la  sampai nak kacau hidup orang.. menyusahkan orang je.. aku pon tak tahu ape salah aku kat die sampai nak maki2 aku,,  

lepas kena hacked email aku plak kena serang virus. aku tak paham betul.. aku ni jarang click link pelik2..

and the worst feeling sampai aku keluarkan entry emotional ni bila aku dah penat penat cuci baju pakai tangan   
then bila baju tu nak kering dah tiba tiba hujan lebat time tu tengah breakfast dengan family kat luar.
ade sape sape tak faham perassan aku ?
mesin basuh plak rosak time macam ni kan! aaaaaaaaaaaaaa
stresss!
damn!
in my mind why me? malang lagi? plz la!..
whatever..

by the way, to all my blogger friends
be careful with this guy programmer nazaryman..
sbb kelemahan blogger yang suka follow me follow back..
sebab die pakai phishing untuk hack pasword. so dont click any link from him.
Dangerous!
cara dia phishing....
1. dia akan bagi link yang menyerupai blogspot. then tetiba kita ter sign out dari account.. 
actually tu bukan google account sebenar. si hacker to create exactly like google sign in!.. tu cara die phishing orang. huhu.. kalo  kita ni jenis yang kurang alert kita akan terpikir' eh, nape  sing out tiba 2? x pe la sign in balik la'
lepas sign in si hacker tu ketawa besar. huh!
kat facebook pun boleh buat.. hmm...




rasenyer sy jumpa die ni kat group diari sahabat blogger! 
sebab dekat group blogger semua orang akan exchange link kan.. then suka hati je tekan link .. si hacker tu plak mcm heaven la.. link die kena click.. hmmm banyak pilihan die untuk hack orang sbb semua security rendah macam aku ni haa...
lepas tu hacked tinggalkan jejak. motif?? kita kena cari die merayu rayu bagi balik tempalte  and buat entry pasal die.. boleh la die jadi popular skit, tak lama kemudian  masuk jail sbb mengangu privacy orang..  got it?

aku dah fobia follow follow ni. huhu. k bye.. to any blogger be careful la sbb kalau security email korang tak berape nak secure sangat memang menagis tak berlagu la.. just say good bye to your blog...
you want know about that hacker just search kat google. tgok bpe ramai mangsa dia.. -,-'


sorry for getting emotional -,-'

5 people give me StaR:

NadNod said...

Ya Allah, bahayanya bila wujud org mcm ni T_T

ruby sarip said...

T_T....

eyka said...

Ok , first if anda dah tertekan link please make sure yang korang perasan tipu helah mereka .
Memang page blog nampak sama tapi ada kekurangan ..
Makse sure icon "kunci mangga" anda tertutup ok other than jgn percaya ..
Pasword mesti kena tukar setiap minggu and tolong gabungkan huruf , numuric and simbol ..
Cth :- hackers%1991E ..

ruby sarip said...

aku punya pasword lebih kurang mcm tu..aku gabung semua.. :(

Cik lisa said...

huhu,,
memang sakit hati bila kena hacked kan..huhu..
sy memahami..huhu..