My Quote

makan la sepuas puasnyer! as long as u can to be happy ^^”

Sunday, March 18, 2012

Lumrah manusia yang tidak boleh dielakkan... 'akulah manusia paling sempurna didunia'

salam!
Hari ni kita akan bercakap tentang lumrah manusia yang sentisa berlaku disekililing.


biasalah Manusia ni tidak lari dari kesilapan..
Dari kesilapan itulah mereka akan belajar sesuatu yang baru untuk membetulkan diri.
dan kesilapan itulah akan menghampiyna dengan kejayaan
Bukan senang jadi Manusia sebenarnyer. Tu la kadar bunuh diri semakin bertambah. (habis tu nak jadi binatang??  .jadi binantang pun susah jugak, hidup tak syle, tak pakai baju, tidak ada fashion fashion, no study study, in the end of life dijadikan ayam masak merah, stick, bagi manusia makan.? haaa? lagi susah  jadi binatang. hihi.

ok i mengarut! -,-'
Sebenarnyer banyak berlaku disekeliling kita. kadang kadang kita tak boleh terima. Rasa nak marah tapi kena pretend to be cool. nanti orang cakap kita ni gila, tak betul, pemarah, EMOTIONAL! tal layak dijadikan kawan. bubye! *sambil mendengar lagu MR.lonely + bad day..*  huhu -,-'.. conclusion, better jaga hati sendiri daripada jaga hati orang. lagipun bukan nya orang yang kena jaga hati tu appreciate gila2.. kan?
well, itu la manusia yang tidak lari dari perasaan tu semua.
nak jaga perasaan orang sekeliling memang susah. kau jaga macam mane  pun akan ada yang terasa, geram etc. hmmm


ingat tak kes baru baru ni seorang anak tinggalkan ibunya di hotel?
ramai orang judge and  maki hamun si anak tu..
kalau anda salah seorang yang pencaci tersebut. ape perasaan anda?Marah?
meh saya comment kat sini, selepas  mencaci  caci ape anda dapat? kalau orang macam saya terbaca comment pencacian tersebut , saya hanya buat conclusion si pencaci tu  pretend caring . nak show up yang dia bagus macam malaikat. ok tak statement macam ni?
Bukan i Nak back up si anak tu.. Itu kes  antara dia, Allah, dan ibunya.. yang akan judge Allah...
daripada korang mencaci bagi comment entah pape, baik korang doakan si anak tu berubah hati jadi baik..
ambil balik ibu dia. lembutkan hati die ke..


Entry aku kali ni aku nak pertengahkan Tentang Manusia Yang perfect..
Semua sedia maklum tidak ada manusia yang perfect.. -,-'
kita boleh berusaha untuk kelihatan perfect di mata orang  tapi kita tidak boleh menjadi perfect...
tal kira la dalam  persahabatn ke dalam perhubungan mana mana ke. yang paling penting kita kena belajar menerima kekurangan sahabat , pasangan, etc.
Jangan pulak bila nampak kelemahan kawan kita, berpura pura baik dan memahami  diam diam  bila dibelakang orang terus kutuk kaw kaw... seorang kawan yang baik dia akan tegur kawanya dengan cara baik., bukan cerita keburukan kat kawan lain...
Dunia ni sentiasa berputar... apa kita buat kat orang akan kena kita balik. kalau bukan kita tapi orang kita sayang.




-sedang menjawab Quiz marketing-





4 people give me StaR:

taoslayerz said...

suke post nieh!... setuju sangat ^^

CikAnyss' :O said...

setuju jugak !!!

Ana Farhana said...

ske entry ni.. pasal mak yg kne tggl kt hotel tu, bg sy sendri.. kte tak layak nak kata mcm2.. ape yg jd kt xtaw.

Ana Farhana said...

:)