My Quote

makan la sepuas puasnyer! as long as u can to be happy ^^”

Sunday, October 30, 2011

Hurray Aku ada Anak!





Dengan rase tidak ragu ragu
Aku nak perkenalkan kat korang anak lelaki aku nie..
tapi pelik anak aku mintak orang panggil die mimi name best riends aq nie...
Dah lah anak lelaki. haish, budak zaman sekarang nie..
so, aku bagi la name kat die muhammad hussain, tapi panggil mimi =,=''.
whatsoeva la, sebabaku sayang kat die.. 

pastu dia nak tambah ade name ALI lagi.. 
haish! pandai pulak budak2 nie nak memilih name.. Geram
rase nak cepuk je, tapi die cute. tak sampai hati pulak..
disebabkan aku sayang kat anak aku nie, aku pon tambah la name anak aku  jadi Ali muhammad hussain..
macam pelik je name nie =,=''

Hah?? kenape bayi boleh bercakap??
Pelik kan.. tapi benar~
1 dalam 1 juta orang.. ea?

Sejak bila pula si ruby nie dah kawin? anak sape tu?
haah! tu la korang. aku dah kawin pon korang tak tahu.. sedey :'(..

haaaa?    bilee plak?
hmmmmmmm
malu la nak cakap *blushing haiiizzz, rase nak cepuk je.. malu2 pulak. tampa kang!









Ye ke ni??

BETUL LA, aku tak tipu la..

Biar aku cerita full version mengelakkan conterversi yang tidak dihendaki..

Kisah die begini ,tgh aku berada di luar masjid selesai solat, aku ternampak seorang bayi..
aku tengok je bayi tu sebab tak de orang dekat bayi tu..(baby terbiar kowt)

aku tengok je bayi tu dari jauh, bayi tu pulak tengok aku dengan  muka innocent die..
sampai la satu tahap die berguling guling (aksi bahaya bagi seorang babyi)

Aku  pun terkejut  dan pergi kat baby tu.. 
baby tu bagi aku satu gambaran bahawa parents die tak nak die lagi..:'(
dengan muka selamba dan tak malu aku ambil bayi tu dan mengaku bayi tu aku punya..
Then aku bawa la baby  tu balik..sooo cute..

Tiba tiba aku balik rumah
aku dah ada suami.. Dia pun tak kisah aku ambil bayi tu dan jadikan anak aku..
I HAVE ONE HAPPY FAMILY AT HOME.
Dan yang paling best, bayi tu boleh bercakap..
hohoho..
So aku pun begembira la dengan bayi tu siang dan malam, asyik melayan kerenah baby tu...sampai suami aku rase dipinggirkan.. Suami aku pun merajuk dan pergi terus dari rumah tu.. MAK MERTUA AKU CALL.
die suh aku pegi dating ngan suamiku, and jangan bawak anak tu..
So, aku terpaksa lah tinggalkan anak aku kejap kat mak mertua tu and pergi dating..
disebuah taman atas bukit yang pelik.. semua warna hijau muda, ade sebuah sungai yang cantik dan jernih , dan ade bukit.. 
susah aku nak describe tempat tu atas bukit or taman tapi sangat cantik.. whateverla kan..


Then tengah tengah dating, aku nampak anak aku tu tengah cari aku (dah pandai jalan da) kat taman tu..
aku pun terus dapatkan si kecik tu. kesiannyer die. die tak suka mak mertua aku then die larikan diri cari aku..sedih betul situasi tu.. Aku pun terus mandikan anak aku tepi sungai tu.


Selepas itu......



Selepas itu aku terbangun.. aik??

ok. itu hanyalah sebuah mimpi

Terus cari handphone aku nak tengok pukul bape..
laaahh, mimpi rupanya...
Aku termenung setengah jam atas katil memikirkan mimpi aku..
hasih, comel nyer baby tu, takkan mimpi je kowt!!..
Then time nak ambil wuduk, aku termenung 10 minit kot kat air tu sebab teringatkatkan aku mandikan budak tu kat tepi sungai,, haish! asal mimpi tu macam betul??

pastu aku time aku nak bentang sejadah tu aku teringat balik mimpi time aku jumpa budak tu kat masjid..
Lepas aku sembayang, aku terus buka laptop, dan aku nak post kat blog aku pasal mimpi yang aku rase  sedang menghantui pemikiran aku sekarang~

p/s: terima kasih sebab melayan mimpi saya malam tadi.. :D








7 people give me StaR:

amir aizat said...

bagus mimpi camni!

PUTERI SALJU said...

terbaik punye mimpi lah... hehehe

nurul said...

amboi..bestNYE mimpi!! -D

acheeqa farhana said...

nak mimpi macam ni jgk pls!haha

~@yusleeping~ said...

bestkan mimpi dapt bby...ayu pun xsbr nk ade bby...huhu~

kipas-susah-mati-SUPER JUNIOR said...

mimi ?? is that my name u used. haha. i'm a girl okay. =..=

ruby sarip said...

@mimi .hahaha. i dont knw kenapa nama die jadi mimi pulak..