My Quote

makan la sepuas puasnyer! as long as u can to be happy ^^”

Friday, July 8, 2011

Kalo betol betol nak jadi jutawan dan berkobolehan untuk berusaha je click sini,

pernah dgar x perpatah, hendak seribu daya, tidk seribu dalih?
kalo nak jadi jutawan jangan sekadar bercakap n berangan.. mcm mat jenin tpi xde usaha..hmm
ok

ok go to the point..
bisnes ni modal x banyak RM100 je..
tapi kalau awak rajin, insyaallah akan berjaya kerana orang yang berusah akan dibuka pintu rezekinya..
tapi kalo takat hangat hangat taik ayam tu, x yah join pun xpe.. 
pegi mintak duit kat parents je.. betul x? tadah tangan confirm dapat, heeee :D

kalo korang minat, msg kat kawan sy yg bisnes women  nie cik mimie kat facebuk .. die akan explain detail... and nak tau detail bisnes ape nie pegi blog cik mimie yg berminat je n ade kesunguhan je tau!..




anda mesti pernah dengar pasal Kelab Jutawan (KJ).. kalau bukak FB je mesti ad org sibuk2 dok promote KJ nie.. (termasuklah aku).. ok lah. mula2 aku akan ceritakan serba sedikit tentang KJ. KJ merupakan perniagaan online yang menggunakan sistem affliate.!! ingat sistem affliate.. yang jauh bezanya dengan sistem MLM. dimana perniagaan ini merupakan penjualan produk ebook mengenai pemasaran internet.. feedback yang aku dapat kebanyakannya menentang KJ nie.. sebab apa? sebab mereka berfikir kalau join je kelab nie mesti kena cari orang untuk jual produk baru dapat untung.. Ok sekarang saya nak tanya kepada anda.. perniagaan mana yang tidak memerlukan pelanggan@pembeli.?? cuba beritahu kepada saya.. sedangkan FB jugak merupakan satu perniagaan dimana en.Mark sbg penjual dan pengguna yang berjuta2 nie sebagai pembeli. lagi ada yang kata komisyen yang diperoleh itu sebagai riba. nama pon perniagaan beb.! kalau kita jual produk tu, takkan nak jual pada harga kos. mesti kita akan jual sedikit mahal kerana ingin dapatkan untung. kalau jual pada harga kos, memang xlama la perniagaan 2 hidup. lagi 1, cukai2 yang dikenakan kerajaan tu kira riba la ye sebab bayar pada harga yang lagi tinggi. kita kena faham konsep riba dan sistem affliate nie. jangan nak tuduh melulu sahaja. kalau program nie menipu, da lama orang2 yang join KJ nie saman tuan punya KJ, en Sujairi.

pengalaman aku sertai KJ.

aku join KJ awal bulan 6 ari tu. jujur aku katakan memang susah nak jadi kaya. setelah aku join hampir 2minggu. aku baru dpt 1 downline. mula2 aku hampir putus asa sebab ramai yang dok mengutuk2 KJ nie scam, mlm and macam2 lagi la. sedih sangat bila orang perlekehkan usaha kita. tapi aku sedar kalau aku asyik dengar kata2 negatif orang macam mana aku nak maju. lagi pulak aku baru je join program nie 2minggu. ada orang 2 da join 1bulan pun xdapat downline. ada pulak tu yang join, dalam 3hari je da dpt dlm 4 downline. HEBATKAN.. so, aku kuatkan semangat aku untuk teruskan projek KJ nie. aku percaya rezeki untuk aku masih ada. cuma aku perlu usaha yang lebih kuat. untuk pengetahuan anda, ahli yang aku cakap tadi dalam 3 hari dapat 4 downline tu merupakan pelajar sekolah tingkatan 2.. kenapa? xpercaya? itu terserah kepada anda untuk menilainya.~

ok lah sampai sini saja aku cerita pasal KJ. kalau ada apa2 pertanyaan boleh lah inbox aku kat leogurlz08@yahoo.com. cuma aku ingin ingatkan kat sini. join KJ bukan tujuan utama nak jadi JUTAWAN. tetapi melalui KJ ahli2 berkongsi ilmu perniagaan internet yang mana kini menjadi salah satu medium dalam mencari wang TAMBAHAN untuk memenuhi tuntutan hidup kita yang kadangkala melebihi keperluan.

contoh komisyen yang diperoleh oleh seorang pelajar tingkatan 2. untuk gamba lebih jelas (klik gamba la...)
cr: pey joe faizul


nie pulak komisyen yang aku dapat after 2 weeks join KJ. =.= sedikit usahanya, sedikit la hasilnya. xpe. aku akan terus usaha lagi jadi seperti faizul (rujuk atas) nie.. insyaallah berjaya.. aminn..
http://4.bp.blogspot.com/-eG7dEEPqjAQ/ThamY07stLI/AAAAAAAAAQI/-SmY8pO5GB8/s1600/kj.jpg" onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}"&gthttp://4.bp.blogspot.com/-eG7dEEPqjAQ/ThamY07stLI/AAAAAAAAAQI/-SmY8pO5GB8/s320/kj.jpg
" border="0" alt="" id="BLOGGER_PHOTO_ID_5626867729902122162" />

p/s : untuk maklumat lebih lanjut http://iluvurl.com/daebakk">KLIK SINI.. atau bolehlah add FB aku di ID; http://www.facebook.com/mimieshuhaimi">Shamimi Shuhaimi.

INGAT..!!!!! REZEKI TAKKAN DATANG BERGOLEK TANPA USAHA. DAN, JANGAN KITA SELALU MENGHARAPKAN BAHAWA REZEKI ITU AKAN DATANG KEPADA KITA SECARA TIBA2 MELAINKAN ITU KEHENDAK ALLAH s.w.t.. insyaAllah.. v(^o^)v



credit by: sujufanz.blogspot.com

0 people give me StaR: