My Quote

makan la sepuas puasnyer! as long as u can to be happy ^^”

Friday, July 8, 2011

having fun at Melaka-family is family forever

mesti ade yg tertanye2 nape sy x update  kan kan kan??  heee :D
Sy  menghilang selame 4 hari sbb sy   kat  melaka...
tapi  disebabkan x bawa broadband  i feel sgat2 terlalu lame  kat melaka,, seperti 14 hari pun ade..huhu

mesti pembace tertnye tnye  lagi nape sy tiba2 tulis dalam bahse melayu ?? 
ruby: sbb i nak citer pasal melaka ... heee :D

JOM KITA BERCERITA PASAL MELAKA
kisah kat melaka, klaka pun ade jugak pasal x korek telinga..
first day tu sy ngan abg dan adik sy naik bus pi melaka central, tiba tiba si  abg third sy call suh berhenti kat jalan chin(sy x penah dgar pun chin) tpi perkataan lalu alor gajah yg paling clear di dengari oleh telinga sy..
sy pun dgan sgat confidentnyer  kata kat si abg first 'kita kene berhenti kat alor gajah!' (pertengkaran antara kami  berlaku  (-,-'') disebabkan pak cik bus..
si abg first

si abg first sy pun mengalah then kitorg berenti kat ALOR GAJAH!~~ lama jugak  kitorg menuggu kat alor  gajah~  yang pegi amek kitorang si abg third ..
die yg tengah demam terus sihat coz terkejut dgar kirorg kat alor gajah..
nak xnak kene amek.. -,-''''
ni la si abg third.. muka cam ahli kongsi gelap je eee~ .. yg cantik kat belakang  tu  mak ushu kitorg.. 

*people learn from mistake.. huhu

setibanya saya di melaka,,
ape lagi cop bilik kegemaran la.. heee :D
nak kate tolong nenek.. hmmmm
sy dapat ranking ketiga si pemalas dalam family. -,-''
whatever.. thanx kat budak kecik tu~

hmmm
then ade 1 hari tu kitorg jln  kat melaka.. time mlm..
nampak x gambar tu?
first2 punyer excited  nak  naek bende tu..
igatkan 1 round je.. mmg best la kan 1 round tu ..

first round.. feeling so excited

ni la si adek tercinta tapi,,,


 ni round pertama..  
bersame adek yg tercinta.. first kitorng pun bukan maen appreciate lagi kat dlam.. wah! cantek tol pemandangan..
second tu dah x rase pape..
third tu dah start busan rase nak turun dah..
fourth tu dah x tahan.. terlalu busan.. aq janji xkan naik bende tu ngan adik tercinta..
org  pertama kahwin batch kitorg
ape la nak jadi ngan si cousin aq sorg nihah! itu dia, ckp pasal kawin,, aq adee gossip baek punyer..
nie batch kitorg punyer kes , cousin aq sorg ni dah la kawin terlalu muda, parents die pun x taw die da kawin ... memg gempaq la kan...tapi yg gilenyer kes die ni, family die pun die x bagi taw..
tapi x dapat dimaafkan sbb sy tau antara org yg terlambat
sy dengar die kahwin pun mcm x pecaye..
hah??
dah kawin??
dah kahwin??
ko bia btol??
*sambil mata terbeliak sebesar bola tennis.. heee :D
tapi gambar die xde kat sini...
xpe xpe.. x nak kecoh 1 malaysia..
tapi yg pasti die muda dari sy
dah jodoh die awal.. 
nak wat mcm mne kan..
(sbnrnye jelez mr.Impian aq x muncul2 lagi) heee :D


SI abg second, makngah n atok peah and pak ngah




itu kami

my grandmother.. 
k la sampai sini .nanti akan ade part 2 ..  ..
igat kan nak wat citer panjang panjang.. tapi.....xde mood sbnrnye..
sy minta  tolong doa doa kan adek sy yg kat hospital tu cepaT SEMBUH, die baru lepas operate....
igatkan die kene gastrik rupenyer  kene sakit apendix..






4 people give me StaR:

syaimz said...

family yang BEST!

kipas-susah-mati-SUPER JUNIOR said...

bestnyer.. ak nie cuti xg mne2 pon.. susah betul nak g jln2. =.=

.http://iluvurl.com/daebakk..

ruby star said...

round round melaka dengan family mmg sgat best ;)

ruby star said...

jom gi sabah ngan aq.. haha :D..
adventure~~